Aistio District Monitoring Application

Aistio District Monitoring

Kaukolämpöverkon kaivojen olosuhteiden ja kunnon monitorointi muuttuu digitaaliseksi IoT-teknologian avulla. Kaivoon asennetut anturit valvovat olosuhteita ilman, että kaivon kantta tarvitsee avata tai kaivoon laskeutua. Anturit välittävät dataa langattomasti ja reaaliaikaisesti toimien paristoilla useita vuosia.

Kaukolämpöverkon kaivojen olosuhteiden reaaliaikaisen seuraamisen avulla säästetään kaivojen rakenteita, venttiilejä sekä pidetään putkistosta parempaa huolta. Jatkuvan seurannan avulla voidaan reagoida ongelmatilanteisiin nopeasti. Tällöin kaivojen olosuhteet pysyvät mahdollisimman hyvinä kaivossa olevan tekniikan ja mahdollisten eristeiden kannalta.

Aistio District Monitoring järjestelmä soveltuu kaukolämpöverkon kaivojen olosuhteiden monitorointiin. Kehitämme palveluumme lisää toiminnallisuuksia, joiden avulla itse verkoston olosuhteisiin päästään kiinni paineiden ja lämpötilojen mittaamisen ja monitoroinnin muodossa. Tämä tuo kustannustehokkaan tavan saada tietoa verkon tilan muutoksista ongelmatilanteissa sekä jatkuvasti tapahtuvien korjauksien ja laajennuksien osalta.

Palaute ja kehitysideat ovat merkittävässä roolissa tuotteen menestyksekkääseen kehittämiseen. Siksi käymme aktiivista vuoropuhelua asiakkaidemme kanssa.

Rajapinnat ovat palvelumme suuri mahdollisuus. Ohjelmistokehitystiimimme pystyy integroimaan järjestelmät ja tuottamaan siten entistä syvempää lisäarvoa infran hallintaan ja huoltoon tai esimerkiksi verkoston dynamiikan laskentaan.


Aistio District Monitoring hyödyt

Vähentää merkittävästi turhia huoltokäyntejä kaivoista saatavan reaaliaikaisen mittausdatan avulla, kun huoltokäynnit tehdään todellisen tarpeen eikä kalenterin mukaan.

Manuaalisesta tarkistustyöstä vapautuvat resurssit voidaan keskittää kaukolämpöverkon ongelmakohtiin ja myös työnohjaus tehostuu.

Säästää työaikaa myös kohteeseen matkustamisen osalta. Tämä vie paljon aikaa erityisesti kaupunkialueilla.

Kaivoista saatavan ajantasaisen tiedon avulla voidaan ongelmiin puuttuja jo silloin kun ne ovat pienempiä ja täten isompien vahinkojen ennaltaehkäisy tuo kustannussäästöjä ja lisää toimintavarmuutta.


Referenssit

Salon Kaukolämpö Oy

Ottamalla käyttöön Aistio District Monitoring palvelun Salon Kaukolämpö pystyy tehostamaan kaivojen seurantaa sekä tekemään huoltokäyntejä tarpeen perusteella. Kaivovalvonnan hyödyt nähtiin erittäin merkittävinä ja investointi käsitti valvonnan n. 55 kaivoon, joka edustaa n. 40 % koko kaivokannasta.

Rauman Energia Oy

Meillä Rauman verkostossa on noin 100 betonikaivoa, joista olemme valinneet 30 haastavinta kaivoa Aistion palvelukseen. Asennukset lähtivät käyntiin hyvällä koulutuksella ja ohjeilla.


Ota yhteyttä

Toimitusjohtaja Sami Metsänperä

Toimitusjohtaja
Sami Metsänperä

+358 50 483 6142
sami.metsanpera@aistio.fi

Liiketoiminnan kehittäjä Timo Rannikko

Liiketoiminnan kehittäjä
Timo Rannikko

+358 40 579 5218
timo.rannikko@aistio.fi